logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Claudia Ples si Constantin Arba ne reprezinta judetul la Olimpiada Nationala de Sah PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Martie 2010 19:07

Sambata, 20 martie, la Colegiul National “Dragos Voda” din Sighetu-Marmatiei s-a desfasurat faza judeteana la sah a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. In urma meciurilor extrem de tensionate, arbitrate de profesorii Csillik Zoltan si Ioan Danut Vraja-Lokos, clasamentul final se configureaza astfel: la baieti, pe locul I s-a clasat Constantin Andrei Arba (Colegiul National “Dragos Voda”), locul II – Laurentiu Andrei Arba si Vasile Hotea (ambii elevi ai Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii). In ceea ce priveste fetele, pe locul I s-a clasat eleva Colegiului National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Claudia Ples, iar pe locul II, Bianca Berinde, de la Colegiului National “Dragos Voda”. Avand in vedere faptul ca la faza nationala, care va avea loc in perioada 6-9 mai, la Galati, din fiecare judet se admit doar cate doi jucatori (un baiat si o fata), Maramuresul va fi reprezentat de Claudia Ples si Constantin Andrei Arba.

Citeşte mai mult...
 
Doi karatisti sigheteni au cucerit medalii de aur la Campionatul National PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Martie 2010 19:02

Ei s-au calificat pentru Europene si Mondiale.

Recent, la Cluj-Napoca s-a desfasurat a XI-a editie a Campionatului National de Karate – cadeti, juniori, seniori, organizata de Federatia Romana de Karate WKC, competitie la care, printre cei 184 de sportivi din 26 cluburi  participante, s-au numarat si doi karatisti ai Clubului de Karate Kamiza-Do din Sighetu-Marmatiei, condus de Sorin Halici (5 Dan) si Caius Lugojan (3 Dan). Si nu numai ca au participat, dar au cucerit medalii de aur. Este vorba de Cosmin Vladut Repa (categoria cadeti) si Silvia Helici (seniori) care, datorita acestor rezultate de exceptie, s-au calificat pentru Campionatele Europene din Portugalia si la cele mondiale ce vor avea loc in Brazilia.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Ziua a doua a Cupei ''SighetFM'' la baschet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 20 Martie 2010 21:22

Azi, de la orele 8:00 a inceput a doua zi a meciurilor din cadrul Cupei ''SighetFM'' la babybaschet, meciuri care au tinut pana la orele 17:30, ele desfasurandu-se in aceleasi sali de sport ca si in prima zi. Azi toate partidele au fost mai aprig disputate, pentru ca fiecare dorea un loc cat mai sus pentru a se califica in finale. Toti copii au jucat cu multa daruire si au luptat pentru fiecare minge si e o deosebita placere sa ii vezi alergand de colo-colo pe teren pentru a pune mana pe minge, pentru a o pasa eventual mai departe sau, si de cele mai multe ori, sa arunce mingea la cos si sa inscrie. Si daca reuseau, primul lucru pe care il faceau era sa se uite inspre antrenor pentru a-l vedea multumit, iar pe urma se uitau spre parinti, mandri ca au reusit. Acest eveniment este doar la a doua editie si implica un efort deosebit din partea tuturo celor care realizeaza evenimentul, in special din partea profesorilor de baschet de la BC ''Olimpic'' Sighet care isi petrec 3 zile doar pe terenurile de baschet si in preajma lor, pentru a fi la dispozitia echipelor invitate la turneu.

Rezultatele celei de a doua zi sunt urmatoarele:

Ultima actualizare Duminică, 21 Martie 2010 00:32
Foto&video
 
Balaci a fost idolul meu PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Martie 2010 23:41

Toate mărturiile timpului, te trimit spre Vasile Arezanov, fost ju­cător al echi­pei FC Baia Mare, ca fiind cel care i-a curmat ca­riera de per­for­manţă fotbalistică lui Ilie Balaci. Se în­tâmpla la 21 februa­rie 1984.

Meciul jucat la Baia Mare în faţa Universităţii Craiova avea să fie câşti­gat de gazde cu 1-0, gra­ţie golului înscris tocmai de Arezanov. A reuşi să discuţi cu cel care era fun­daş dreapta în echipa ma­ramure­şea­nă de atunci nu e tocmai o întreprin­dere uşoară. În primul rând pentru că acesta s-a mutat în Sighetu Marma­ţiei. Apoi, el stă destul de rar prin ţară. "Vreo 10 ani, după 35 de ani, am mai jucat în Ungaria, la judeţ. Acum, lu­crez cu un patron care mă cheamă me­reu la cules de struguri sau de măs­line în Italia. Nu câştig extraordinar, dar, oricum, mai bine ca în Ro­mâ­nia. Din păcate, stau departe de familie", ne spune "călăul lui Balaci", aşa cum l-a numit presa vremii, care are acum 52 de ani. Ţine să ne facă o pre­ci­zare. "Nu mă cheamă Vasile, ci Gri­go­re. Nu ştiu cum s-a ajuns la numele ăşta. De fapt, porecla mea era Gogu.

Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Martie 2010 00:06
Citeşte mai mult...
 
Editia a II-a a Cupei ''Sighet FM'' la baschet a debutat astazi la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 19 Martie 2010 22:30

Azi de la orele 15:00 a inceput Cupa ''Sighet FM'' la baschet, un turneu disputat pe pacursul a 3 zile la Sighetu Marmatiei intre mai multe echipe de baschet din Tg, Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare si bineinteles din Sighetu Marmatiei. Meciurile s-au disputat in paralel in salile de sport apartinand liceului ''Leovey Klara'' si Colegiului National ''Dragos Voda'', dupa formula fiecare cu fiecare. Secretariatul a fost asigurat de catre domnii profesori Albert Villand si Toma Beniamin.

Echipele participante la acest turneu sunt:

1.B.C Mures

2.Dinamic CS

3.Olimpic Baia Mare I

4.Olimpic Sighet I

5.Olimpic Baia Mare II

6.Olimpic Baia Mare III

7.Olimpic Sighet II

Mai multe foto&video
 
Fotbal. Sanatatea Cluj - CS Marmatia 3-0 (final) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Martie 2010 16:18

In cadrul etapei 20 a seriei 6 a Ligii a treia la fotbal, CS Marmatia s-a deplasat azi la CS Sanatatea Servicii Publice Cluj. Arbitrii: Ervin Kegyes (Satu Mare), asistat de Sergiu Tudor Albu (Oradea) si Dragos Pascu (Oradea). Observatori: Dionisie Doru Matei (Zalau) si Matei Botezan (Targu Mures).

 

Meciul dintre Sanatatea Cluj - CS Marmatia a inceput la ora 15, scorul final  fiind 3-0 (golul al doilea fiind marcat in urma unei lovituri de la 11 metri) pentru echipa din Cluj Napoca.

Ultima actualizare Vineri, 19 Martie 2010 17:03
Citeşte mai mult...
 
Atletele CSS Sighet au obtinut locuri fruntase la Campionatele Nationale de atletism Juniori I PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 14 Martie 2010 22:35

In perioada 13-14.03.2010 la Bucuresti a avut loc Campionatul National Juniori I la atletism in sala. Din nou atletii sigheteni au fost prezenti la concurs in diferite probe. Reprezentantele CSS Sighet au fost Michnea Georgiana si Trifoi Celia insotite de catre cei doi antrenori, Melinda Oros si Csilik Zoltan.

Revenita dupa o lunga perioada de pauza si refacere de aproximativ un an, Georgiana Michnea a participat la o singura proba in concurs, cea de lungime unde in finala a ocupat locul IV cu 5.69m sariti. Celia Trifoi a participat la probele de 60m, 400m si la cea de stafeta in echipa CSS Dinamo, unde atat ea cat si Georgiana sunt duble legitimate.

La proba de 60m plat, Celia a obtinut in finala locul II si medalie de argint cu timpul de 7:74, in proba de 400m a venit pe locul VII cu un timp de 59:20, iar la proba de stafeta unde a fost in primul schimb a obtinut locul I cu echipa CSS Dinamo.


 
Fotbal-Liga a III-a, seria 6: Marmatia evolueaza la Sanatatea Cluj PDF Imprimare Email
Joi, 11 Martie 2010 10:25

In cadrul etapei 20 a seriei 6 a Ligii a treia, CS Marmatia merge la CS Sanatatea Servicii Publice Cluj. Va arbitra Ervin Kegyes (Satu Mare), asistat de Sergiu Tudor Albu (Oradea) si Dragos Pascu (Oradea). Observatori: Dionisie Doru Matei (Zalau) si Matei Botezan (Targu Mures).

Citeşte mai mult...
 
Un fotbalist sighetean in echipa nationala de fotbal U15 a Romaniei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Martie 2010 19:41

Practicarea sportului de performanta, pe langa beneficiile aduse sanatatii proprii iti poate deschide si alte porti spre lumea mare a fotbalului. Sa ai un pic de talent, sa fii constiincios, sa iti placa ce faci, sa vrei sa ajungi departe, sunt lucruri pe care nu ti le poate da nimeni. Altele, cum ar fi un antrenor care sa aiba abilitatea sa vada ca ai acel ceva in tine, sa vada ca poti mai mult decat esti tu constient, se castiga prin munca, munca si iar munca. Fotbalul ii poate duce pe multi departe. La inceput in locuri mai putin bagate in seama, apoi incepi incet-incet sa urci scara spre o eventuala recunoastere nationala si de ce nu,mai tarziu si internationala.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele maramuresenilor la Campionatul National de Dans Sportiv PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Martie 2010 08:38

In organizarea cluburilor de dans sportiv “Phoenix” si “Pas in Doi”, din Bucuresti, in colaborare cu Federatia de specialitate, sambata si duminica, in Sala Polivalenta din Parcul Tineretului din Bucuresti, a avut loc Campionatul National de Dans Sportiv. La intreceri au participat si sportivi de la Prodance 2000 si Galactic Dance Baia Mare. De asemenea, in paralel, s-a organizat si Cupa Dance Master, la care au participat dansatori de la Mini Maxi Dance Sighet.

 

Perechea baimareana Rares Soponar / Alice Rusznyak, care acum este legitimata la Rus Team din Reghin, si-a demonstrat valoarea, reusind sa castige medaliile de aur la standard 16-18 ani. La acelasi club sunt legitimati si doi fosti dansatori de la Prodance, Florin Vlad / Christa Tatar, care s-au clasat pe locul IV. Prodance a obtinut un loc cinci, prin Dinu Lung si Larisa Pop. Rezultate foarte bune au fost in Cupa Dance Master, unde perechea Christopher Mihut / Patricia Onea (Prodance) a castigat la hobby 10-11 ani.  Pentru o corecta jurizare, pe langa cei mai buni arbitri din tara noastra s-a apelat si la judecatori straini.

Citeşte mai mult...
 
Scoala ''George Cosbuc'' din Sighetu Marmatiei a participat la faza judeteana a ONSS la volei PDF Imprimare Email
Luni, 08 Martie 2010 20:35

Azi a avut loc la Tg. Lapus faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la volei, fete, gimnaziu. Au participat echipele: Grup Scolar Tg.Lapus, Scoala "George Cosbuc" Sighet, Scoala "Avram Iancu" Baia Mare. Pe locul I s-a clasat echipa Scolii "Avram Iancu" din Baia Mare, antrenata de prof. Codruta Blaga. Locul II i-a revenit Grupului Scolar Tg. Lapus (antrenor, prof. Dumitru Paina), in timp ce a treia treapta de podium a fost ocupata de echipa Scolii "George Cosbuc" din Sighet, pregatita de prof. Nelu Miel.

Citeşte mai mult...
 
O.N.S.S.- etapa judeteana la sah a adus rezultate excelente pentru sigheteni PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 06 Martie 2010 22:12

In cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar a avut loc sambata 6 martie,etapa judeteana a campionatului de sah,pentru elevii claselor I-VIII.Competitia s-a desfasurat la Scoala "Vasile Alecsandri"din Baia-Mare si a fost organizata de catre profesorii Koblicika Elisabeta si Costin Dumitru.

 

 Au participat: 14 fete si 38 de baieti.

 

Clasamentul la fete:

Ultima actualizare Duminică, 07 Martie 2010 14:54
Citeşte mai mult...
 
CS Zlatna - CS Marmatia Sighet: 2-0 (1-0) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 05 Martie 2010 21:23

Astăzi de la ora 15:00, s-au disputat meciurile etapei a XIX-a a Ligii a III-a la fotbal.

Marmatia Sighet s-a deplasat la CS Zlatna unde a pierdut cu 2-0.

Iată rezultatele şi marcatorii etapei a XIX-a, seria a VI-a:

FC Cisnădie - FC Seso Câmpia Turzii 2-2
Lacovişte (55, 83) / Sancira (76, 80 - pen.)
CS Zlatna - CS Marmaţia 2-0
Dăscălescu (28), Marian (60 - pen.)

Avântul Reghin - Sănătatea Cluj 0-1
Vădana (51)

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit »

Page 124 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact