logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
''Mens sana in corpore sano'' - proiect derulat la Scoala ''I.M de Apsa'' pe parcursul unui an scolar PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 04 Iunie 2011 14:39

In anul scolar 2010-2011, la Scoala ''I.M de Apsa'' s-a derulat proiectul ,,Sportul pentru toti - Mens sana in corpore sano'', proiect in care au fost implicate mai multe scoli atat din Sighet cat si din alte localitati, Inspectoratul Scolar Judetean prin inspector Toma Simona si DSTJ Maramures, prin prof. Hendrea Aurelia. Proiectul a fost initiat de catre profesorul de educatie fizica si sport Marian Lazar, acesta fiind ajutat la coordonarea acestuia de catre doamna profesoara Mariana Groza.

''Proiectul „Sportul pentru toţi” şi-a atins scopul reuşind , să întărească relaţia dintre educaţia şcolară şi cea extraşcolară, în vederea modelării personalităţii elevilor şi eficientizării procesului instructiv-educativ.

Prin acest proiect am reuşit să promovăm sportul de masă,care contribuie nu numai la dezvoltarea armonioasă a corpului,ci influenţează întreaga personalitate intelectuală, socială şi morală'', a declarat prof. Marian Lazar.

Ca sa intelegem cu totii ce a insemnat acest proiect dus pana la capat, va prezentam mai jos datele tehnice.

Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 07:24
Citeşte mai mult...
 
Campionatele municipale la baschet - clasele a V-a si a VI-a PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 04 Iunie 2011 13:18

Vineri 3 iunie la Sighetu Marmatiei au avut loc campionatele municipale la baschet, clasele a V-a si a VI-a. La competie u participat echipele de la Colegiul National ''Dragos-Voda''- prof.Fangli Anton, Liceul ''Regele Ferdinand''- prof.Lumei Tibi si de la Scoala "Dr.I. M de Apsa"- prof.Groza Mariana.

Rezultatele meciurilor disputate sunt urmatorele:

Col.Nat.Dragos-Voda-Lic.Regele Ferdinand: 25-34;

Lic.Regele Ferdinand-Sc.Dr.I.Mihalyi de Apsa: 15-25;

Col.Nat.Dragos-Voda-Sc.Dr.I.Mihalyi de Apsa: 14-24.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iunie 2011 15:38
Citeşte mai mult...
 
GALERIE FOTO - Duminica va avea loc inaugurarea bazei sportive la Stramtura cu invitati de seama PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Vineri, 03 Iunie 2011 18:34
Duminica 5 iunie, incepand cu ora 16.30 va avea loc inaugurarea bazei sportive, stadionul Stramtura.
In deschidere se va oficia o slujba de sfintire, urmata de partida de fotbal intre Luceafarul Stramtura si FC Maramures Universitar Baia Mare.
Printre invitatii care vor lua parte la eveniment vor fi si arbitru de fotbal Cristian Balaj si jurnalistul sportiv Ovidiu Ionitoaia.
Inaugurarea se incheie pentru echipele participante si invitati cu o masa festiv traditionala la caminul cultural dn localitate.
Ultima actualizare Vineri, 03 Iunie 2011 19:15
Vezi galerie foto
 
La Poienile de sub Munte a avut loc "Cupa 1 iunie la Fotbal" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Iunie 2011 17:33
Miercuri 1 iunie 2011, in sala de sport din localitatea Poienile de Sub Munte s-a desfasurat competitia sportiva ,,CUPA 1 IUNIE LA FOTBAL" la ciclul gimnazial si cel liceal/profesional. Competitia a fost organizata printr-un proiect educational judetean de catre domnul profesor Coposciuc Adrian de la Scoala de Arte si Meserii Repedea si de domnul profesor Rusnac Dumitru de la Scoala de Arte si Meserii Poinile de Sub Munte ,avand ca obiectiv obtirea prin intermediul miscarii,al competitiei,a unui rezultat demonstrabil prin transformarea aptitudinilor motrice in rezultate. La competitie au participat peste 50 de copii de la Sc.cu cls.I-VIII Crasna Viseului, Liceul Taras Sevcenko din Sighetu - Marmatiei, S.A.M. Repedea si S.A.M.Poienile de Sub Munte. Nu s-au prezentat S.A.M.Ruscova si Sc.cu cls. I - VIII Viseul de Jos.
Ultima actualizare Vineri, 03 Iunie 2011 22:25
Citeşte mai mult...
 
VIDEO-Crosul ''Cupa 1 Iunie'' - Barsana, 1 iunie 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 02 Iunie 2011 18:41

Miercuri 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Scoala Generala din Barsana a organizat un cros pentru elevi, sub denumirea ''Cupa 1 Iunie''. La competitie au participat elevi de clasele V-VIII de la scoli din Dragomiresti, Oncesti, Sighetu Marmatiei, Stramtura, Sarasau, Botiza, Craciunesti,Rona de Jos si desigur, Barsana.

Din Sighet au participat copii de la scolile nr. 2, ''G. Cosbuc'' si ''Regele Ferdinand'' insotiti fiind de prof. Lihet Maria, prof. Turda Olimpia si prof. Miel Nelu.

Concursul a beneficiat de participarea a circa 40 de copii impartiti pe categorii de varsta.

La finalul concursului castigatorii au fost rasplatiti cu medalii, cupe si cate un cadou din partea unor sponsori.

Elevii sigheteni au obtinut rezultate notabile, acestea aratand astfel:

Ultima actualizare Joi, 02 Iunie 2011 20:04
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Silvia Helici, vicecampioana mondiala la karate PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2011 09:43

Printre cei 57 de sportivi ai lotului national de karate care au participat la Campionatul Mondial de Karate WUKF, desfasurat in localitatea italiana Lignano, s-au numarat si sportivii Silvia Helici si Cosmin Repa, din Sighetu-Marmatiei. In final, sportivii lotului national au cucerit 16 titluri de campioni care a impus Romania in clasamentul general la mare distanta de urmatoarele clasate, respectiv Brazilia si tara gazda, Italia. Pe langa cele 16 titluri mondiale, karateka romani s-au mai clasat pe podium de alte 17 ori, dominand clasamentul general si la numarul de medalii. La acest prestigiu a contribuit si sportiva sigheteana, Silvia Helici, medaliata cu argint la kata shinto-yu si locul II la Best of The Best – toate stilurile. In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea karateka sighetean, Cosmin Repa (locul I si medalie de aur la Campionatele Mondiale de karate junior, 2010), in acest an s-a incumentat sa participe la un campionat de seniori, cu mult peste varsta lui, dar care i-a adus totusi un binemeritat si poate chiar nesperat loc sase.

Ultima actualizare Joi, 02 Iunie 2011 09:55
Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Rezultate jocurilor penultimei etape din Liga a IV-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Mai 2011 07:12
Sâmbata si duminica s-au disputat jocurile penultimei etape din Liga a IV-a, la ambele serii. La seria Nord lucrurile erau cunoscute cu câteva etape mai devreme, Marmatia Sighet reusind sa se impuna fara probleme. Câstigatoarea jocului de baraj va reprezenta Maramuresul in barajul de promovare in Liga a III-a.
Liga a IV-a. Nord 
• Luceafarul Strâmtura - Rozalina Rozavlea: 1-4 (0-1); Z. Habb (78) / D. Ardelean (4), Gh. Ardelean (49), I. Ardelean (61, 81). Arbitri: D. Gheighis - A. Antal, M. Fodor. Obs. E. Kemenes. Juniori: 2-3
• CSO Borsa - Brisca Sarasau: 6-1 (3-1); H. Malina (12, 15), A. Vargoczki (13, 56, 64, 68) / L. Chirai (38). Arbitri: M. Pasca - R. Marchis, N. Olah. Obs. G. Tiplea. Juniori: nedisputat
• Recolta Saliste - Bradul Viseu: 8-1 (3-0); I. Grad (17 - 11m, 90+1), Gh. Iuga (29, 31), I. Timis (69), A. Lazaroi (70), V. Lazaroi (77, 90+2) / F. Crisan (65). Cartonase rosii: Vasile Chis (41, Recolta - lovirea adversarului cu palma) si Ioan Chis (82, Recolta - fault ultim aparator). Arbitri: D. Lazin - C. Cioltea, I. Pop. Obs. Cr. Bogdan 
Ultima actualizare Marţi, 31 Mai 2011 08:07
Citeşte mai mult...
 
Concurs de atletism pentru clasele I-IV, organizat de Clubul Sportiv Scolar Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 27 Mai 2011 07:14

Miercuri 25 mai, de la orele 15:00 la Stadionul Municipal din Sighetu Marmatiei s-a desfasurat un concurs de atletism pentru clasele I-IV atat la fete cat si la baieti. Concursul a fost organizat de catre Clubul Sportiv Scolar Sighet si a avut doua probe: 50m viteza si 600m rezistenta. Au participat un numar de aproximativ 40 de copii de la diferite scoli din Sighet, dar si de la Scoala cu clasele I-IV din Sarasau.

La acest concurs au fost invitati profesori de la mult mai multe scoli din oras si din comunele apropiate, dar participarea a fost un slaba numeric, tinand cont de numarul mare de copii care frecventeaza scolile primare sighetene si pe cele rurale.

Scopul organizarii acestui concurs a fost acela de a reuni la un loc cat mai multi copii pentru a-si arata calitatile sportive, dar si pentru a forma o baza de selectie pentru atletism, in momentul in care acesti copii vor promova in gimnaziu.

Clasamentul acestui concurs arata astfel:

Vezi video
 
Interviu cu Emil Kosztelnik (Baschet Club EKO Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 26 Mai 2011 20:00
In acest interviu, Emil Kosztelnik (Baschet Club EKO Sighet) ne-a oferit detalii importante despre cele doua terenuri de baschet de la parcul "Gradina Morii", despre actiunea ce va avea loc in parteneriat cu ONG-ul "Telefonul Copilului" pe 1 iunie 2011 de la ora 13:00 in locatia mai sus amintita, despre activitatea clubului din noiembrie 2011 si pana in prezent (inclusiv informatii despre competitiile urmatoare) precum si alte informatii despre viata sportiva sigheteana. 
Ultima actualizare Vineri, 27 Mai 2011 06:50
Citeşte mai mult...
 
FOTBAL - Liga a IV-a, Seria Nord. Lupta pentru titlu se da intre Plimob Sighet si Zorile Moisei PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Mai 2011 22:28

Campionat interesant in Seria Nord a Ligii a patra. Desi CS Marmatia Sighet este in fruntea clasamentului, aceasta formatie nu va avea dreptul de a juca barajul. Astfel, lupta se da intre Plimob Sighet si Zorile Moisei. In momentul de fata Moiseiul este pe locul trei, la un punct distanta de Plimob (locul doi), insa acestia din urma vor sta o etapa, iar Zorile ar putea profita si ar putea trece pe locul secund. In etapa programata in acest week end, Rozavlea a primit vizita “liderului” de pe hartie, Marmatia Sighet. Oaspetii s-au impus cu mare dificultate, la limita. Cei prezenti la meci au spus ca a fost un joc de Liga a treia, cu foarte multe veleitati tehnico-tactice. Salistea a castigat in deplasarea de la Salina Ocna Sugatag. Meciul s-a jucat la Sighetu Marmatiei. Plimob Sighet si Zorile Moisei au castigat usor meciurile de pe teren propriu, iar borsenii s-au impus in deplasarea de la Viseu. Egalitate la patru a fost intre Avantul Barsana si Iza Dragomiresti.

Citeşte mai mult...
 
Clubul de Şah „Sig-Mar” din Sighetu-Marmaţiei, pepiniera a sahului din Romania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Mai 2011 07:42

În urma Campionatului Naţional Individual de Şah şi turneele desfăşurate pe parcursul primelor patru luni ale anului în curs, Federaţia Română de Şah a publicat lista şahiştilor din România, în funcţie de Coeficientul Valoric Individual şi coeficinetul internaţional ELO. Din această listă am selectat jucătorii legitimaţi la Clubul de Şah „Sig-Mar” din Sighetu-Marmaţiei, antrenaţi de Ioan Costiuc.


1.    Dicu, Dan-Alexandru        (ELO şi CIV: 1804; cat. I; 10 ani)
2.    Csurka, Roland        (ELO şi CIV: 1655; cat. I; 10 ani)
3.    Lumei, Fulvia-Carina            (CIV: 1478; cat. I; 10 ani)
4.    Csiszár, Eduárd-Dániel        (CIV: 1460; cat II; 10 ani)
5.    Orga, Felix-Cosmin            (CIV: 1437; cat II;   8 ani)
6.    Marina-Fiţ, Paul-Constantin        (CIV: 1383; cat. I;   8 ani)
7.    Bledea, Dragoş-Ioan            (CIV: 1358; cat. II; 10 ani)
8.    Mintău, Andrei-Cătălin        (CIV: 1338; cat. II;  7 ani)
9.    Kovács Abigél                (CIV: 1323; cat. II; 11 ani)
10.    Teleptean, Adrian-Georgel        (CIV: 1323; cat. II; 12 ani)
11.    Kovács Béla                (CIV: 1294; cat. III; 13 ani)
12.    Roşu, Alexandru            (CIV: 1291; cat. I; 9 ani)

13.    Ţiplea, Ştefan-Alexandru        (CIV: 1288; cat. III; 9 ani)
14.    Marina-Fiţ, Andrei            (CIV: 1286; cat. III; 7 ani)
15.    Simion, Adela-Maria            (CIV: 1251; cat. III; 9 ani)

Ultima actualizare Joi, 19 Mai 2011 07:52
Citeşte mai mult...
 
Şahiştii sigheteni participă la turneul open Cupa Felix PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Mai 2011 07:40
În perioada 20-24 mai, la Băile Felix,  judeţul Bihor se desfăşoară Turneul open internaţional de şah dotat cu „Cupa Felix” – ediţia XXVI, unul dintre cele mai importante competiţii de gen din ţară: inaugurat în anul 1981, turneul constituie cea mai longevivă competiţie din sportul local. Fondul total de premiere este de 4.300 lei (calculat pentru 60 de participanţi), din care primii trei clasaţi în clasamentul general vor primi 1.000, respectiv 800 şi 600 lei. Deasemenea, organizatorii vor oferi tradiţionalul Premiu „Suzana Makai” pentru cea mai bună jucătoare a competiţiei, în valoare de 200 lei. Sistemul de joc este cel elveţian, pe durata a şapte runde, ritmul de joc fiind de 1 h 45′ + 30′. Nu se vor putea propune remize înainte de mutarea a 21-a. Arbitrul principal al turneului este arbitrul internaţional Fleisz Ioan. La această competiţie s-au înscris peste 110 concurenţi, dintre care şase maeştri internaţionali şi şapte maeştri FIDE. Participanţii provin din Germania, Austria, Serbia, Ungaria şi România.
Citeşte mai mult...
 
FOTBAL - Liga a IV-a, Seria Nord. Egalitate in derbyul Sighetului PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Mai 2011 22:00

Astazi, 15 mai s-a disputat o noua etapa din Seria Nord a Ligii a patra. Aici lucrurile sunt destul de clare cu trei etape inainte de finalul campionatului. Marmatia Sighetu Marmatiei va castiga seria, insa nu se stie deocamdata daca i se va permite sa joace meciul de baraj. Se vorbeste ca sighetenii ar avea datorii catre Federatia Romana de Fotbal din timpul in care evoluau in Liga a treia. Alte voci sustin ca sighetenii ar sustine echipa Zorile Moisei pentru a termina pe locul secund si a putea juca barajul. Apoi ar urma imprumut de jucatori catre Moisei, iar echipa ar urma sa joace pe terenul municipal Sighet, in cazul promovarii in Liga a treia. In orice caz, toate acestea sunt doar zvonuri care nu au fost confirmate de presedintele Marmatiei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 105 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact