logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


U - BT Cluj Napoca - castigatoarea primei editii a turneului de babybaschet de la Sighet organizat de catre CSS Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email 2266 Afişări
Scris de Adi Oros   
Luni, 14 Noiembrie 2016 15:59

La sfarsitul saptamanii trecute, la Sighetu Marmatiei s-a desfasurat prima editie a turneului de babybaschet ''Sighetu Marmatiei Basketball'' organizat de catre Clubul Sportiv Scolar din oras prin antrenorii de la sectia de baschet - director- prof. Emil Kosztelnik si prof. Alin Pop. Desi a fost prima editie, echipele participante au fost numeroase, unele cluburi venind si cu cate doua echipe la turneu. Au fost echipe de la U-Banca Transilvania - cu doua echipe, CSM Oradea cu doua echipe, BC Olimpic Baia Mare, BC Gladius Tg.Mures, TDM Satu Mare si gazdele - CSS Sighet care au bagat in teren trei echipe.

Pe parcursul a a 3 zile, de vineri de la orele 15:00 si pana la 19:30 seara, sambata dimineata de la orele 9:00 si pana seara la orele 19:00, iar in ziua de duminica de la 9:00 si pana la ora 13:00 la festivitate, pe doua terenuri de baschet din sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier au alergat dupa mingea de baschet si au incercat sa puncteze cateva zeci de copii de la cluburile participante, neobositi si dornici mereu sa joace, nimeni nu vroia sa fie rezerva, toti erau gata sa intre pe teren la cel mai mic semn al antrenorului. - antrenori care au ragusit pe banca de cate indicatii au fost ''strigate'' catre micii baschetbalisti. ''Zgomotul de fond'' a fost asigurat cam tot timpul de catre galeria celor de la ''U'', formata din parintii copiilor de la club, ei au cantat si au scandat pe tot parcursul meciurilor in care erau angrenati cei de la ''U''. Felicitari pe aceasta cale celei mai frumoase si daruite galerii pe care am vazut-o la vreun turneu de baschet!

Organizatorii turneului s-au straduit sa ofere tot ceea ce era nevoie pentru ca echipele participante sa nu duca lipsa de nimic in sala si in afara salii, arbitrii turneului au fost Marius Butean (Satu Mare)- un mai vechi prieten al celor de la CSS Sighet - si Leitner Gabriel (Oradea), cei doi incercand din rasputeri sa pastreze ordinea in teren, cei mici de multe ori neauzind fluierul arbitrului, in ''marsul'' lor neobosit catre cosul adversarilor.

In ziua de sambata, in timp ce micii baschetbalisti erau in pauza de masa, pe teren s-au infruntat amical echipele U16 ale CSS Sighet si BC Olimpic Baia Mare......e de prisos sa mentionam cine a castigat acest meci.

Finala turneului i-a gasit in teren pe cei de la U-BT Cluj-Napoca, impotriva echipei similare a CSM Oradea. Partida a fost una frumoasa, de parca in teren nu erau cei mai mici dintre baschetbalisti ci echipe de juniori, meciul fiind foarte antrenant si rapid disputat. Castigatorii turneului au fost clujenii, ei marsand spre finala in ''pas de dans'' - reusind sa castige toate meciurile disputate pe parcursul turneului.

Una dintre echipele CSS Sighet a reusit clasarea pe pozitia a 4-a dintre echipele participante, asa e la inceput de drum, in viitor antrenamentele si participarile la alte turnee poate vor aduce clasari mai bune pentru sigheteni.

De admirat parintii tuturor copiiilor prezenti la turneu, care au fost alaturi - uneori poate prea insistenti, prea bagareti, prea dornici sa isi vada copilul cat mai in fata - de odraslele lor, cei veniti de departe petrecandu-si aproape toata ziua in sala de sport, pe cand cei sigheteni au fost mai ''fericiti'' sa mai poata fugi si pana acasa - vorba unei doamne in ziua de sambata: ''Tre'sa fug si pana acasa sa fac mancare pe maine!''. Nu este usor pentru parinti sa sustina activitatea sportiva a unui copil, dar in timp satisfactiile pot fi mari - de urmarit actuala generatie de U16 de la CSS Sighet care acum cativa ani abia se vedeau in teren, abia legau doua pase si uneori nu mai stiau la care cos trebuie sa arunce mingea, iar acum toti sunt inalti de peste 1,75cm - cu mici exceptii - unii sunt de perspectiva, cooptati in loturi nationale, participanti la tot felul de turnee, cupe, campionate, care au culminat cu obtinerea titlului de campioni nationali si vicecampioni nationali. Pentru aceste rezultate meritele sunt - cu procentele de rigoare - ale antrenorului - Emil Kosztelnik, ale sportivilor - va stiti voi bine care sunteti - si nu in ultimul rand ale parintilor acestor copii, care au fost alaturi de echipa din toate punctele de vedere. Deci, dragi parinti ai celor mai mici dintre baschetbalisti, pregatiti-va....va asteapta cativa ani grei dar extrem de frumosi, asta doar in cazul in care veti fi alaturi de copiii vostri si alaturi de echipa si antrenori!

Primarul municipiului Sighet, domnul Horia Scubli a fost si el prezent de cateva ori la sala de sport, urmarind unele partide disputate -asa cum ii sta bine unui primar care trebuie sa fie interesat de orice manifestare sportiva care are loc in orasul pastorit de dansul. Era binevenita si o prezenta mai numeroasa a consilierilor locali sigheteni, mai puteau si dansii sa ia ''pulsul'' comunitatii, mai strangeau si ei o mana, doua, daca nu ma insel am vazut la sala un domn consilier - persoana importanta, nu spui cine, dar stie dansul - sigur, poate a mai fost cineva si nu l-am vazut eu - mea culpa -. De aia e bine sa dati check in cand mergeti undeva:).....

E de taxat absenta vreunui oficial al Primariei sau Consiliului Local in ziua finalelor si a festivitatii de premiere. Prin simpla prezenta a vreunuia dintre ei era sustinut intr-un fel Clubul Sportiv Scolar din Sighet acum in vremea aniversarii a 40 de ani de la infiintarea sa si in anul in care se confrunta cu cele mai grave probleme din intreaga sa istorie, in anul in care profesorii si antrenorii acestui club trec prin momente grele, doar de ei stiute si fac sacrificii chiar si financiare pentru a putea participa la competitii in tara, nestiind daca peste o zi sau doua, peste o luna sau un an vor mai fi bani pentru competii, salarii, sau si mai rau daca vor mai exista ca si institutie de sine statatoare.

Poate acum era momentul in care oficialitatile sighetene sa se foloseasca de relatiile pe care le au mai sus si sa sustina clubul sighetean.....zic si eu, nu fortez mana nimanui dintre cei carora le pasa catusi de putin de sportul sighetean, de sportul scolar in primul rand.

Una peste alta, prima editie a turneului organizat de catre CSS Sighet a fost una reusita pe deplin, directorul CSS Sighet anuntand deja ca in primavara toate echipele de acum sunt asteptate la o noua editie a acestui event.

Echipa sighet-online.ro va incerca sa fie alaturi de sportul scolar sighetean si va sustine oriunde si oricand acest club scolar de traditie in Sighet si problemele cu care acesta se confrunta in aceste momente.


 


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact